Maila oss

info@miasab.se

Ring oss

0431-31 19 30

Sök produkt

Global Filter

Global Filter

 

 

Visa mer

Om Global Filter

Global Filter är ett dotterbolag till Filtration Group Corp., det snabbast växande företaget för stora filtreringsprodukter i världen. Global Filter grundades år 1999 och tillverkar ett brett sortiment av filtreringsprodukter för processvätskor med hög renhet.

Med tillverkningsanläggningar i USA, Frankrike och Japan kan dem möta de alltjämt växande behoven inom bland annat livsmedel, läkemedel/bioteknik, mikroelektronik och finkemisk industri. För att kunna leverera rätt filterlösning till alla applikationer inom de här segmenten utökar Global filter ständigt sitt produktutbud.

Som partner till Global Filter sedan flera år kan vi hjälpa er med att hitta rätt filter från Global Filter i Sverige till er applikation.

 

Vårt sortiment av Global Filter

Djupfiltrerande patronfilter

Med sin konstruktion av filtermedia med stigande densitet är våra djupfiltrerande filterpatroner från Global Filter ett kostnadseffektivt val för filtrering av både fina och grövre deformerbara och icke deformerbara föroreningar. Idealiska att använda som förfilter, skyddsfilter för dyrare veckade patroner eller utrustning placerade nedströms i systemet, eller som slutfilter i en mängd olika applikationer och industrier. Vi har patronfilter med olika effektivitetsgrader för att uppnå önskad renhetsgrad. Med ”Water grade” på 80% effektivitet, ”High performance grade” på 90% effektivitet och ”Absolute grade” på 95% eller 99% effektivitet täcker vi alla Era behov av filterpatroner.

Vårt sortiment från Global Filter av djupfiltrerande patronfilter består av:

  • Lindade patronfilter
  • Melt-blown patronfilter

 

Veckade djupfiltrerande patronfilter

Flerskiktig fiberbaserad filtermedia i våra veckade filterpatroner från Global Filter möjliggör en djup och välbalanserad fördelning över hela filterpatronen vid filtrering av små partiklar. Patronen har därför en mycket effektiv filtrering av små partiklar. Det veckade filtermaterialet ökar filterytan, vilket i sin tur ökar smutshållningskapaciteten och erbjuder högre flöden. I ett typiskt processflöde används de veckade filterpatronerna som förfilter till veckade membranfilter eller andra dyra patronfilter.

Vårt sortiment från Global Filter av veckade djupfiltrerande patronfilter för filtrering av små partiklar består av:

  • Veckad polypropylen patronfilter
  • Veckad glasfiber patronfilter

 

Veckade membranfilter

Veckade membranfilter från Global Filter ger en extremt hög filtreringseffektivitet vilket möjliggör filtrering av partiklar och mikrobiella föroreningar. Flera alternativ av filtermaterial och filtreringsgrader finns tillgängliga för att optimera ett filtersystem för de mest krävande applikationerna i vätskefiltrering, luftfiltrering och gasfiltrering. Membranfilter finns som både hydrofila och hydrofoba versioner. I ett typiskt processflöde används de veckade membranfilterpatronerna som förfilter till slutliga polerande membran eller i ett sista steg som slutfilter för att filtrera mikrobiella föroreningar.

Vårt sortiment från Global Filter av veckade membranfilter för filtrering av små partiklar består av:

  • Hydrofila Polysulfon membranfilter
  • Hydrofoba Polysulfon membranfilter
  • Polyetersulfon membranfilter
  • Nylon 6,6 membranfilter
  • PTFE membranfilter

 

High Flow patronfilter

Flerskiktig fiberbaserad filtermedia i våra veckade filterpatroner från Global Filter ger en verkligt djup belastning för högeffektiv filtrering av små partiklar. Den stora diametern med veckat filtermaterial erbjuder extremt stor filteryta, vilket möjliggör enastående smutshållningskapacitet med höga flöden per filterpatron. Det här minskar antalet patronfilter som behövs, vilket minskar den totala kostnaden. High Flow veckade patronfilter är designade för att möta behovet av kritisk filtrering vid applikationer med höga flöden. Våra filterpatroner från Global Filter med stor diameter och filteryta minskar kraftigt kostnad för underhåll och produktionsbortfall. Absolut filtrering överstiger 99% effektivitet medan nominell filtrering överstiger 90% effektivitet. Vi har patronfilter som passar i de flesta påsfilterhusen, som direkt ersättning till 3M/Cuno™ High Flow series patronfilter, som direkt ersättning till Pall Ultipleat™ High Flow series filtrerpatroner och som direkt ersättning till 3M 740™ series patronfilter.

 

Patronfilterhus

Robust konstruktion tillverkade i stål, rostfritt stål 304 eller rostfritt stål 316 för processflöden upp till 55 m3/h. Produktsortimentet innehåller både enkelhus och flerpatronshus. Filterhusen är designade för industriella och kommersiella applikationer, applikationer med höga renhetskrav och sterila applikationer. Vi har filterhus från Global Filter som passar med DOE, 222/FLAT, eller 222/FIN filterpatroner i 10”, 20”, 30” och 40” längder. Möjlighet till kundanpassning och flertalet tillbehör finns tillgängliga för att passa olika applikationer.

Läs mer om Global Filter på deras hemsida.

Visa mer

Få en offert

Välj filter