Maila oss

info@miasab.se

Ring oss

0431-31 19 30

Sök produkt

OMEGA AIR

Omega air

 

 

Visa mer

Om OMEGA AIR

1998 grundades OMEGA AIR i Ljubljana, Sloveniens huvudstad och är ett privatägt, teknikdrivet företag med över 330 anställda. OMEGA AIR specialiserar sig för tryckluftsfiltrering, gasfiltrering och gasbehandling och deras produkter finns över hela världen. OMEGA AIRs sortiment finns i alla möjliga tillämpningar inom allmän industri, plast, läkemedel, medicin, petrokemi, elektronik, kemi, livsmedel, dryck och fordonsindustrin.


OMEGA AIR är en världsledande tillverkare av tryckluftsfilter. Med ett mycket skickligt och motiverat team av forsknings- och utvecklingsingenjörer, utförs grundläggande forskning, elektrodesign, produktdesign, verktygsdesign, snabb prototypframställning och testning.

 

Vårt sortiment av OMEGA AIR

Tryckluftsfilter

I kompressorer hamnar mikrober, vattenånga, luftburna partiklar och kemiska gaser efter en kompression har genomförts och dessa föroreningar behövr avlägsnas genom tryckluftsfilter, även kallat stamfilter. Tryckluftkvalitet är avgörande för alla produktionsanläggningar och ren och torr luft skyddar tryckluftssystemet, minskar underhållskostnaderna och förbättrar kvaliteten på produkten.
Vilket typ av filter som behövs varierar beroende på trycknivå, applikation och typ av förorening. Vi har ett brett sortiment från OMEGA AIR: Tryckluftsfilter av aluminium, (högtrycks) svetsade tryckluftsfilter av kolstål, svetsade filter av rostfritt stål, skyddsfilter för vakuumpumpar, medicinska filter, silikonfria tryckluftsfilter, högtrycksfilter av kolstål, processfilter i rostfritt stål.

 

Kondensdräneringar

En komponent som oftast ignoreras i ett tryckluftssystem trots att det är en mycket viktig del är kondensdräneringar. I nästan alla delar av tryckluftssystemet uppstår kondens, som ofta innehåller både olje- och smutspartiklar som är skadliga för systemet. Genom att använda kondensdräneringar leds kondensatet bort från tryckluftssystemet och vidare till kondensreningsverk för filtrering.
Vi kan erbjuda kondensdräneringar från OMEGA AIR, både tidsstyrda och nivåstyrda kondensdräneringar.

 

Kondensreningsverk

Utrustning för separering av olja/vatten. Kondensreningsverk säkerställer att ert kondensvatten klarar kraven i myndighetsföreskrifter gällande kvarvarande oljehalt, innan kondensat får ledas in i avloppssystemet som avloppsvatten. Med WOS och WOSm från OMEGA AIR.

 

Tryckluftstorkar

Tryckluftstorkar är en av de viktigaste delarna av tryckluftssystem.  Atmosfärisk luft innehåller en del vattenånga och när luften eller gasen svalnar till en nivå där den inte kan hålla mer vattenånga (förbi mättnadspunkten), kommer den att börja kondensera till flytande vatten.

Ren och torr tryckluft kommer att resultera i lägre driftkostnader.

Vi har ett brett utbud på tryckluftstorkar och kylare från OMEGA AIR, så som kallregenererade adsorptionstorkar, varmregenererade adsorpionstorkar, membrantorkar, kyltorkar.

Läs mer om OMEGA AIR på deras hemsida.

Visa mer

Få en offert

Välj filter