Maila oss

info@miasab.se

Ring oss

0431-31 19 30

Sök produkt

Donaldson

Donaldson Logo

 

 

Visa mer

Om Donaldson

Donaldson grundades 1915 och är världsledande inom filtreringsindustrin. Donaldsons produkter används inom en mängd olika industrier och miljöer, inklusive flyg, jordbruk, konstruktion, mat och dryck, tillverkning, gruvdrift, kraftgenerering, transport och många fler. Donaldson är en pålitlig leverantör som erbjuder komplett täckning för hela din utrustning.

 

Vårt sortiment av Donaldson

Vi på MIAS Filter har ett komplett sortiment av filter från Donaldson. Filterelement för eftermarknad, där vi har likvärdiga ersättningsfilter till de flesta förekommande fabrikaten på marknaden. Förutom det även kompletta filterhus och filterburkar för nymontage. Kontakta oss om du behöver Donaldsonfilter i Sverige. Produktsortimentet innehåller bland annat:

Bränslefilter

Bränslefilter hjälper till att hålla dina motorer och utrustningar i gång smidigt. Dagens dieselmotorer måste hålla höga prestandanivåer för att förbli kompatibla med stränga utsläppsbestämmelser. Här spelar bränslefiltrering en nyckelroll. Rent bränsle hjälper till att minimera dyra reparationer och oplanerade stillestånd. Donaldson erbjuder bränslefilter för att skydda dina bränslesystem – inklusive injektorer, pumpar och motorer.

Motoroljefilter

Motoroljefilter håller oljan ren genom att fånga upp föroreningar som kan orsaka motorskador. Donaldson har ett komplett sortiment av oljefilter för dieselmotorer – i både standardlivslängd och Donaldson Blue® för längre serviceintervall.

Kylvätskefilter

Det uppskattas att 40 – 50 % av motorns stilleståndstid beror på fel i kylvätskesystemet. Och med dagens dieselmotorer är kylvätskebalansen nyckeln för att hålla din motor i gång effektivt. Din motorkylvätska bekämpar rost, avlagringar, surhet, skumbildning, silikatavfall och skräp samtidigt som den arbetar för att överföra värme och bibehålla de rätta driftsförhållandena för optimal bränsleekonomi. Kylvätskefilter låter dig välja den metod som passar dina underhållsrutiner och scheman.

Luftfilter

Sedan 1915 har Donaldson banat väg för utvecklingen av nästan alla stora framsteg inom motorluftfiltrering. Inget annat skyddar, presterar och ger längre livslängd för motorer än Donaldsons branschledande luftfilter. I sortimentet finns både filterelement för eftermarknad och kompletta luftfilterburkar. Välkända filterserier som PowerCore® PSD med sitt kompakta filterhus, RadialSeal™ filterburkar FPG, FRG, EPG och ERA samt engångsluftfiltren DuraLite™, ECO® och ECOLITE®.

Hydraulfilter

När du behöver filtrering till hydrauliken, har Donaldson rätt filter, analysverktyg och kapacitet för att skydda maskiner och komponenter i hundratals applikationer – i fabriken och på tung utrustning. Filterelement för eftermarknad, som ersätter de vanligaste fabrikaten på marknaden. Men även filterhus för tryckfilter, returfilter och andningsfilter.

Hyttfilter

Mikroskopiska irriterande ämnen som allergener, sot, damm och föroreningar kan leta sig in i lastbilshytter, vilket kan sänka luftkvaliteten. Kabinluftfilter tar bort irriterande ämnen innan de kommer in i fordonshytten och håller luften du andas renare. Hållbara, pålitliga och byggda för långa resor. Donaldsons Hyttfilter är konstruerade enligt samma kvalitetsstandarder som originalfiltret.

Bulkfilter

Bulktankfiltreringssystem hjälper till att spara på kostsamma komponenter byten, förhindra oplanerade stillestånd och till och med förhindra en minskning av bränsleeffektiviteten på grund av injektions slitage. Bulkfiltreringssystem minskar din totala kostnad för ägande av utrustning.

Läs mer om Donaldson på deras hemsida.

Visa mer

Få en offert

Välj filter