Maila oss

info@miasab.se

Ring oss

0431-31 19 30

Sök produkt

Delta-Xero Distribution Limited

 

 

Visa mer

Om Delta-Xero

Delta-Xero är en tillverkare av filterkretsar för offline rening av hydrauloljor, smörjoljor, bränslen och andra driftsvätskor.

Delta-Xero ger dig unika möjligheter att hålla din olja fräsch för en lång tid genom att effektivt skydda oljans additivpaket. Delta-Xero´s uppgift är att filtrera ut de partiklar som de övriga systemfiltren inte klarar av. Visste du att 90 % av föroreningarna i en olja utgörs av partiklar mindre än 4 µm och 70% av dessa partiklar är 1µm eller mindre. Det är dessa små partiklar som Delta-Xero är avsedd att filtrera ut. Små partiklar med låg densitet som svävar med i oljan. För att tillmötesgå renhetskrav enligt ISO 4406 (4, 6 och 14µm) är det effektivare att anpassa ledningsmonterade filter, tankmonterade filter, andningsfilter och att se över oljehanteringen. Detta får ni självklart hjälp med av oss.

Djupfiltrering är inget nytt koncept utan väl beprövat sedan länge. Det som gör Delta-Xero unikt är dess kapacitet att filtrera ut partiklar ner till 0.1 µm. Det noggrant framtagna filtermaterialets egenskaper är världsledande i detta avseende. Delta-Xeros patenterade nanofiltreringsteknik tar bort vatten, siloxan, varnish, partiklar och salter från hydraulolja, smörjolja och diesel, ner till 0,1 micron partikelstorlek.

Med en korrekt installerad Delta-Xero som filterkrets har du möjlighet att filtrera ut de partiklar som genererar varnishproblem i ditt system. Delta-Xeros filterpatroner reducerar föroreningar i driftvätskor och eldningsoljor till mycket låga nivåer. Detta förlänger avsevärt livslängden för driftvätskan, minskar underhållsbehovet, förlänga utrustningens livslängd och hjälper eldningsoljor att brinna renare. Ingen nedkylning eller andra konstigheter behövs då filterinsatserna klarar av att filtrera varnish upp till 70 °C.

Utöver filtermaterialets förmåga att effektivt separera ut de partiklar som slukar antioxidationsskyddet i oljan (varnish) så avskiljer det även fritt och till viss del bundet vatten ur oljan. För problem med regelbunden vatteninträngning rekommenderar vi någon av våra andra produkter avsedda för detta ändamål. Delta-Xero finns i flera olika storlekar, designer och flöden. Filterinsatserna är dessutom stapelbara i filterhusen och kan monteras upp till 3 stycken på varandra. Vi hjälper dig att hitta rätt.

Som en vidareutveckling av filterpatron DXO, som tillhör DX filterkretsarna, finns en ombyggnadssats som gör att DXO patronen även passar i Europafilter/SKF filterhus. DXO patronen kan alltså användas som en ersättning till Europafilters/SKFs EF500HY patron.

Filterpatronen DXO1525 är tillverkad så att den med en ombyggnadssats även passar i CC Jensens 15/25 filterhus.

 

Läs mer på Delta-Xeros hemsida

Visa mer

Få en offert

Välj filter